Presentació de l'Associació

Els forners de les comarques de Tarragona, us oferim aquestes pàgines com a vehicle d'informació i comunicació per a tots els consumidors.

Trobareu informació dels productes, serveis i dels forns tradicionals, "els de tota la vida", que són on s'elabora cada nit l'autèntic pa. Per identificar-nos hem creat un distintiu de marca amb una placa que diu FORNS ARTESANS DE LES COMARQUES DE TARRAGONA.

Aquests establiments us oferiran els seus productes de màxima qualitat en un tracte sempre professional i directe.

Els forners estem agrupats, dins la Federació Provincial, en Gremis Comarcals on es faciliten assessorament, formació i serveis professionals específics.

La Federació Provincial actual es va crear l'any 1918 com a vincle d'unió dels gremis comarcals que hi havia i hi ha a Tarragona.

Els forners han estat professionalment units des de l'edat mitjana, adaptant les seves institucions a les circumstàncies polítiques i econòmiques de cada època, com el Gremi de Tarragona i Comarca fundat l'any 1483, el de Reus i Comarca el 1910, el de Tortosa a l'any 1934, així com Valls, Montblanc, El Vendrell i posteriorment la resta de comarques com Falset, i Gandesa amb Mora d'Ebre i Amposta.

Com tots sabeu el pa és un dels productes bàsics d'alimentació més antics de la humanitat (se'n té coneixement des dels temps dels egipcis i els romans el van millorar amb la fermentació). És un aliment que ha tret la fam en certes èpoques, ha creat guerres en d'altres i algunes religions el tenen com a símbol d'unió, per tant cal considerar-lo com un bé cultural.

Estem molt iŀlusionats amb iniciar una nova etapa professional, en la que pretenem innovar tant en l'elaboració com en els productes i serveis, per fer que el pa tradicional sigui l'autèntic rei de la taula.

1